Frugt & grøntmarked
Besøg frugt og grønt markedet i Ponta Delgada! Her kan du købe mange af de Azoriske produkter som kommer lige fra marken af.
OBS: Frugt og grøntmarked er flyttet ned i parkeringskælderen i samme område, mens de renoverer markedshallen.
Åbningstider
Mandag til torsdag: Fra kl. 07:30 til 19:00
Fredag: Fra kl. 07:00 til 19:00
Lørdag: fra kl. 07:00 til 14:00
Adressen: Rui do Mercado 9500-534
Butikken: O Rei dos Queijos - Kongen af ost!
Byens bedste butik indenfor azoriske oste! Samt mange andre produkter som vin, marmelade, pølse, lokale likører og brændevin og meget mere. Alt i butikken kommer hovedsageligt fra øgruppen.
Åbningstider
Mandag til torsdag: Fra kl. 08:00 til 18:30.
Fredag: Fra kl. 08:00 til 19:00.
Lørdag: Fra kl. 08:00 til 14:00.
Søndag: Lukket.
Adressen: R. do Mercado Da, 9500-534 Ponta Delgada.
SE HER: Som inspiration har vi samlet 7 af de kendte og gode oste fra Azorerne her!
Queijo São Jorge
Sandsynligvis den bedst kendte ost fra Azorerne, São Jorge-osten er opkaldt efter den lille ø São Jorge, hvor den produceres. Også kaldet Queijo da Ilha ("øens ost"), det er en halvhård rå komælksost. Denne mørkegule ost har en distinkt smag, der er lidt krydret og er nøddeagtig, men med en smøragtig kerne. Jo længere den er lagret, jo mere krydret bliver den. Produceret i mere end 200 år, er Queijo São Jorge lavet i store hjul.
Queijo Vaquinha
En cremet og smøragtig halvblød ost. Queijo Vaquinha kommer fra øen Terceira, som har den næststørste befolkning efter São Miguel. Den traditionelle version af denne ost er stangformet, og interiøret er hullet, mens ydersiden har en saltskorpe. Variationerne omfatter en rund version og en med smag af Azorisk-dyrket kværnet peber, hvilket giver den en krydret finish.
Queijo do Pico
Denne salte ost, der stammer fra vulkanøen Pico, er traditionelt lavet med komælk, selvom nogle i dag måske også har gedemælk. Queijo do Pico er fugtig, halvblød og lagret i omkring en måned. Den er rund og glat med et fedtindhold på omkring 50 procent.
Omorro Amanteigado
Siden 2012 har Caldeira-familien produceret denne bløde komælksost nær naturreservatet Morro del Castelo Branco på øen Faial. Omorro er syrlig og velsmagende og er meget cremet og smøragtig, med et klistret, smørbart indre. Du kan skære den i skiver eller pille toppen af og dyppe den i midten. Der er også smagsvarianter lavet med peberfrugter og hvidløg og urter.
Queijo do Vale
Denne syrnede komælksost fremstilles udelukkende på et lille familiedrevet mejeri, da familiens 17-årige datter i 2015 fik idéen til at bruge det sure vand fra en nærliggende kilde i Furnas på São Miguel, som en saltlage. Køerne græsser på familiegården i Furnas, som er kendt for sine termiske kilder og dampende calderias. Queijo do Vale kommer i fem varianter, herunder smøragtig, saltet, hvidløg og oregano.
Queijo do São Miguel
Som navnet antyder, er denne ost lavet på São Miguel og lagret i minimum ni måneder. Den hårde komælksost, der er kendt som "den sorte skorpeost", er beklædt med sort paraffin og har en salt, pikant smag.
Queijo São João
Denne ost går tilbage til 1942 og er en anden Pico-fremstillet ost, denne opkaldt efter byen São João, som har en utrolig udsigt over Pico-vulkanen, den højeste top i Portugal. Salt og blød, denne komælksost er cremet og smøragtig med en tydelig aroma. Produktionen er dog begrænset, og den kan være svær at finde uden for Azorerne.