Maden på Azorerne er meget varieret alt afhængigt af, hvor på øerne man befinder sig. Her findes alt fra specielle kød- og fiskeretter til skaldyr og stærkt krydrede pølser med søde kartofler. Til dessert kan man ofte vælge mellem kage, budding eller frugtsalat. Øerne har forskellige specialiteter: São Jorge er kendt for sine gode og smagfulde oste, mens São Miguel har den karakteristiske søde og saftige ananasfrugt, den tropiske passionsfrugt og den aromatiske te.
Kima
Kima er en lokal sodavand, som er lavet på passionsfrugt, bør omrystes før man åbner den, da frugtkødet lige skal fordeles. Den serveres på de fleste restauranter og findes også lavet på den azoriske ananas.
Laranjada
Laranjada er en appelsinsodavand, som minder lidt om en blanding af en ”gammeldags” citronvand blandet med appelsin. Mange lokale blander den også op i deres øl, denne blanding kaldes en Tracado.
Øl
Hedder på portugisisk ”Cerveja” og findes i mange lokale mærker såsom Especial, Sagres og Superbock. Hvis du bestiller øl, bør du kende til de 3 øl-størrelser: fino, tulipa eller caneca.
Vin
Portugiserne er verdens mest vindrikkende folkefærd - de producerer derfor også meget vin, som de uden tvivl er stolte af! Det opleves tydeligt, da man på de fleste restauranter kun kan finde portugisiske vine på vinkortet. Det mest kendte vindistrikt er Douro, som vi også kender fra portvinen. Vin fra Alentejo, der ligger syd for Lissabon er også en klar favorit hos de lokale. Azorerne producerer også gode vine, og særligt vin fra øen Pico er populær. Spørg eventuelt tjeneren til råds.
Vinguide:
Grøn vin - Vinho Verde, Hvidvin - Vinho Branco. Rødvin - Vinho Tinto, Rosévin - Vinho Rosé. Portvin - Vinho do Porto